top of page

Atelier de fotografie de portret in locatie. Lectori: Alin Panaite & Claudiu Guraliuc

Updated: Jan 16

Un atelier foto cu un concept unic ce se întinde pe parcursul a trei zile, menit să iti ofere oportunitatea de a dobândi noi cunostinte si abilitati și de a explora propriul potențial creativ alături de doi fotografi experimentați, cu expertiză atât în domeniul fotografiei cât și în educație.


Două stiluri fotografice diferite, dar care se bazează pe o înțelegere profundă a conceptelor de lumină, compoziție, posing, precum și alte aspecte care diferențiază o fotografie obișnuită de una remarcabilă.
Acest nou atelier nu se rezumă la un simplu curs in care lectorul prezintă, iar participanții doar apasă butoane la unison.

Punem accentul pe educație, asigurându-ne că fiecare concept este expus în detaliu pentru a fi înțeles și aplicat ulterior.

Incurajam creativitatea, participanții au libertatea să aducă propriile idei și să le pună în practică sub îndrumarea noastră, favorizând un schimb constructiv de idei și evaluând atât aspectele pozitive, cât și posibilele îmbunătățiri.


În cadrul ședințelor foto in locație, atât în interior cât și în aer liber, vom experimenta și combina lumina naturală, cea continuă și blitz-ul.

Vom explora diverse locații, stări, posinguri și stiluri, oferindu-ti ocazia să urmăresti si sa participi la întregul proces de organizare al unei ședințe foto, de la concept și styling la comunicarea cu modelul și cu intreaga echipă.


Ne dorim ca acest proces sa te ajute la dezvoltarea unei abordări proprii complete in ceea ce priveste planificarea unei ședințe foto, cu toți pașii ei, cu detalii și potențialele greșeli ce pot fi evitate.

Chiar dacă nu ai tot timpul ocazia să lucrezi cu o echipă completă (modele profesioniste, make-up artist, hair stylist), principiile de bază, buna înţelegere a luminii şi posingului, felul în care organizezi o astfel de sesiune de shooting te vor ajuta cu siguranţă în fotografia de portret şi de nuntă.


Zilele de vineri și sâmbătă sunt dedicate în întregime sesiunilor de fotografiere, iar serile sunt rezervate analizelor imaginilor realizate și discuțiilor despre compoziție, marketing, promovare și utilizarea rețelelor sociale.


Duminica, ne vom concentra pe etapa de post-procesare a imaginilor. Împreună, vom explora modul în care procesul creativ se extinde dincolo de momentul declanșării, transformând capturile brute în imagini care sa iti reflecte stilul individual.Data – 2-4 februarie 2024

Locaţie - Bucuresti

Preţ - 390 de euro. Pentru rezervarea unui loc trimite un mesaj la info@claudiuguraliuc.com sau office@avatar-studio.ro .

La inscriere este necesara achitarea unui avans de minim 90 euro.

Numar locuri: 13


Structura atelierului


2,3 februarie - sedinte foto in locatii diferite (studio, indoor si in aer liber), cu lumina naturala, lumina continua si blituri, posing si concepte diferite. Vom avea la dispozitie echipamente, 2 modele profesioniste, make-up artist, hairstylist.

4 februarie - selectie si analiza pe imagini, post-procesare


De ce sa vii la workshop?


  • Vei învăţa să descoperi, să combini şi să foloseşti diferite tipuri de lumină astfel încât să îţi pună în valoare conceptul pe care îl ai în minte, fie că vorbim de ceva mai dramatic sau mai visător

  • Vei descoperi cum poţi pune în valoare subiectul în locaţii diferite si in diferite conditii de lumina

  • Vei vedea cum posingul poate schimba radical mood-ul unei fotografii şi cât de important este să se potrivească cu expresia feţei, sau, dimpotrivă, cum poţi crea contraste între una şi alta

  • Vei invata despre elemente de compoziţie, echilibrarea cadrului, tehnici avansate de editare, despre cum să îţi pui amprenta personală pe un cadru şi să creionezi un stil propriu

  • Vei vedea cum poti folosi marketingul/marketingul artistic si personal branding-ul pentru a-ti monetiza cu succes munca

  • Vei intalni 2 fotografi experimentaţi (şi, cred ei, simpatici 😊), care te vor îndruma şi sfătui cum ştiu ei mai bine, şi de care poţi abuza cu intrebări, schimb de idei, critică pe imagini.

3 Comments


Youtubegrapher G
Youtubegrapher G
Aug 17, 2023

Cursul se adresează și începătorilor ?

Like
Claudiu Guraliuc
Claudiu Guraliuc
Aug 17, 2023
Replying to

Salutare! Atelierul nu este in mod specific construit ca unul de introducere dar da, credem ca va fi o experienta educationala valoroasa pentru orice nivel.

Like


MPA FINE ART PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2020&2021
MPA PORTRAIT PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2021

MPA INTERNATIONAL PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2021

FEP EUROPEAN BRONZE CAMERA IN FINE ART 2023

Internationally published award winning photography

bottom of page