• Claudiu Guraliuc

Atelier de Nud Pictural | Bucuresti, 5-7 noiembrie 2021@Caseta StudioDupa modelul masterclass-ului de portretistica fine art, care a ajuns deja la a cincea editie, acest atelier este un eveniment tot pe durata a trei zile, gandit si structurat pentru fotografii care doresc sa exploreze nudul fine art si estetica picturala, sa isi imbogateasca si imbunateasca portofoliul, sa castige incredere, sa invete si sa experimenteze intr-un mediu prietenos, relaxat alaturi de oameni care ii sustin in demersul lor.


Va voi arata cum ajung la imaginile pe care le vedeti in portofoliul meu. Nu imi place sa ma complic, de aceea incerc de fiecare data sa imi pun in practica viziunea cu un minim de echipamente, lumini si tooluri in Photoshop.


Nu cred in retete, nu stiu vreuna care sa functioneze in orice situatie. In schimb, cred ca intelegerea profunda a mecanismelor si conceptelor care stau in spatele deciziilor creative pe care le iei, o sa iti ofere pe termen lung capacitatea de a crea propriile solutii, indiferent de situatia pe care o vei intalni in munca ta de zi cu zi.Structura evenimentului si subiectele abordate: Ziua 1

- Nudul in arta si evolutia stilului

- Estetica picturala si traducerea ei catre fotografie

- Concept - Styling - Planificare

- Comportamentul luminii - Aplicabilitate tehnica si creativa

- Constructia unei scheme de iluminare in studio

- Elemente de teoria culorii

- Compozitie - Principii fundamentale de compozitie in arte vizuale

- Posing - principii si bune practici - comunicarea cu modelul

- Echipamente - Tehnica fotografica/surse de lumina/modificatoare

- Sesiune Q&A

Ziua 2 Ziua a doua este dedicata in totalitate activităților practice de fotografiere cu modele. In afara de imaginile si schemele de iluminare demonstrative pe care o sa le creez eu, fiecare dintre voi va avea ocazia sa creeze si sa fotografieze un concept alaturi de mine.

Avand in vedere specificul atelierului, vor exista unele limitari dictate de decenta si bunul simt elementar.

Ziua 3 - Analiza imagini - Planul de editare - Retusarea imaginilor - Modelul de business si marketingul pentru fotografia Fine Art - Bune practici in marketingul artistic

In aceasta zi, voi trece prin intregul meu workflow de editare.

  • eliminarea elementelor nedorite

  • consideratii legate de compozitie. extinderea fundalului.

  • liquify

  • corectii ale tonului de piele

  • dodge and burn

  • frequency separation