top of page

Workshop de portretistica, Bucuresti 26-28 iunie 2020




In weekendul 26-28 iunie va invit sa participati la atelier de trei zile dedicat portretisticii fine art, pe care l-am gandit si structurat pentru fotografii care doresc sa isi imbogateasca si imbunateasca portofoliul, sa castige incredere, sa invete si sa experimenteze intr-un mediu prietenos, relaxat alaturi de oameni care ii sustin in demersul lor.


Va voi arata modul meu de a face lucrurile si cum ajung la imaginile pe care le vedeti in portofoliul meu. Nu imi place sa ma complic, de aceea incerc de fiecare data sa imi pun in practica viziunea cu un minim de echipamente, lumini si tooluri in Photoshop.


Evenimentul va avea loc la Bucuresti si va fi gazduit de Caseta Studio, strada Lanariei 93-95 (www.caseta.ro).


Ce vom povesti si face impreuna:


Ziua 1


- Conceptul de fotografie fine art - Lumina - Comportamentul luminii - Lumina directa si indirecta - Inverse Square Law - Caracterul conic al luminii (Feathering) - Aplicabilitate tehnica si creativa - Paternuri clasice de iluminare in portretistica - Compozitie - Principii fundamentale de compozitie in arte vizuale - Posing - principii si bune practici - Echipamente - tehnica fotografica/surse de lumina/modificatoare

Ziua 2


Ziua a doua este dedicata in totalitate activităților practice de fotografiere cu modele. Imi doresc ca in afara de imaginile si schemele de iluminare demonstrative pe care o sa le creez eu, fiecare dintre voi sa puna in practica cele discutate in prima zi . Eu va pot arata un drum, dar bine ar fi ca viziunea asupra rezultatului final sa fie a voastra.


Ziua 3


- Analiza imagini

- Planul de editare - Retusarea imaginilor - Folosirea texturilor

- Business - bune practici


Va incurajez sa aveti la voi toate intrebari, idei pe care ati vrea sa le vedeti puse in practica si in primul rand disponibilitatea de a invata si experimenta lucruri noi, fara timiditate, alaturi de mine si de ceilalti cursanti.

Taxa de participare este de 1200 de lei, include bauturile nealcoolice, gustari. Sunt 10 locuri disponibile, pentru informatii suplimentare sau rezervarea unui loc, scrieti-mi la info@claudiuguraliuc.com


PS

Cateva feedback-uri de la participantii la atelierele din ianuarie si februarie de la Cluj


Elian C.: "Am participat la WS din 26 februarie, calatorind pentru aceasta peste 500km (tur-retur). Adica mi-am dorit pe bune sa il cunosc pe Claudiu si sa invat de la el, sa profit de disponibilitatea sa reala de a impartasi din knowledge-ul si experientele sale. Agenda zilei a fost – high level: o parte teoretica (lumina, modificatori, posing, tehnici de iluminare) excelent insotita de exemple concrete si foarte practice, sesiunea de shooting efectiv (diverse setup-uri, posing-uri si teme, cateva experimente creative) in care participantii au tras cadre, interactionand cu modelele, construindu-si pozele si primind feedback in timp real de la Claudiu si partea de procesare / post-productie. Din pacate, a trebuit sa parasesc WS destul de timpuriu, astfel incat am ratat cu brio si maxim regret partea finala; mi-as fi dorit foarte mult sa inteleg mai multe despre metodele si workflow-ul lui Claudiu. All in all, o experienta foarte, foarte buna. Am invatat lucruri noi, si, cel mai important, am inteles mai bine si am vazut in practica (am “pipait”) concepte despre care auzisem sau pe care le stiam la nivel teoretic. Este un salt enorm, din punctul meu de vedere, sa suprascrii teoria (citita pe net sau vazuta pe YT) cu facutul de lucruri pe bune, cu mana ta, intr-un mediu controlat, prietenos si unde un coach valoros te indruma. Multumesc, Claudiu, multumesc, Iulia si Brigi, multumesc, colegi! Imi doresc sa mentinem legatura, sa ne sustinem si sa ne ajutam sa crestem. Sunt convins ca ne vom revedea, astept cu interes actiuni asemanatoare."


Ilie S.: "Doua-trei vorbe si de la mine despre impresiile de la workshop (grupa 12 ian). 1. Informatii: multe, utile, prezentate in rafala. Claudiu stie sa tina oamenii captivati, interesati si activi. 2. Setup de lumini: scheme standard, simple si bune. Folosite cu mult simt de masura si scos din ele tot ce se poate.

3. Shooting: Modele faine si fun. Stiu ce vor cursantii de la ele inainte sa se poata ei exprima (cu stangacie). Libertate multa pt cursanti de a-si pune ideile in practica. Claudiu e tot timpul pe faza si intervine cu sfaturi si idei. 4. Editare: Multa munca, tehnici interesante. 5. Detalii: toata ziua a fost despre miciile detalii. Posing, lumina, privire, dinamism, culoare, compozitie. Toate se imbina si cumva cumva rezulta imaginile pe care le vedeti in portofoliul lui Claudiu."


Claudiu A.: " Claudiu Guraliuc si baietii de la workshop-ul din data de 26.01.2020 stiu deja punctul meu de vedere vis-a-vis de experienta pe care am avut-o duminica la Cluj.

Vreau sa fac cunoscut tuturor faptul ca a fost cel mai benefic workshop la care am participat vreodata, unde am primit o imensa cantitate de informatie si de calitate evident.

Cu siguranta o sa ne mai reintalnim... dar vreau sa transmit cu cea mai mare sinceritate celor care sunt indecisi sa participe in viitor, ca aici o sa fie cea mai benefica investitie in pregatirea si dezvoltarea voastra ca fotografi si nu numai.

Multumesc din suflet Claudiu Guraliuc, pentru acest proiect si pentru felul tau de a fi! Stima si respect!"


Dora T. "Salut, Claudiu! Tare mult ma bucur ca am avut ocazia sa particip la workshop-ul tau. Esti un om tare fain. Mi-a placut structura atelierului (ce inseamna conceptul de fine art, modul in care ai explicat tipurile de lumina si practica lor, cum creezi o poveste, de unde te inspiri, corelatia dintre tipurile de lumina, unghiuri, posing si emotia transmisa la final si abilitati tehnice) si modul in care te-ai mulat pentru fiecare in parte, in functie de cunostiintele sale. Sugestii: - pentru mine, partea a doua a atelierului, retusarea si prelucrarea portetrului, a fost putin obositor. Am fost super incantata, dar poate, ar fi fost mai ok sa fie intr-o alta zi (?) - folosirea texturilor si a culorilor in mesajul fotografiei"

182 views0 comments


MPA FINE ART PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2020&2021
MPA PORTRAIT PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2021

MPA INTERNATIONAL PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2021

FEP EUROPEAN BRONZE CAMERA IN FINE ART 2023

Internationally published award winning photography

bottom of page