top of page

Experienta unei sesiuni de portretistica in studio. O transformare, pas cu pas.

Adriana mi-a scris intr-un moment dificil pentru ea si recunosc, mi se intampla rar sa primesc mesaje care sa imi atinga sufletul in felul asta.

Ca portretist, e meseria mea sa le arat clientilor mei cea mai buna varianta a lor, sa le surprind frumusetea, puterea, unicitatea... Cel putin asa imi place sa ma laud..


Din cand in cand, vin si momente cand afli ca omul din fata ta chiar are mare nevoie sa faci exact toate astea.


Probabil astea sunt situatiile care te definesc cu adevarat ca profesionist.

Asa ca, de data asta, v-o arat pe Adriana si transformarea ei, asa cum am imaginat-o.


Si pentru ca vorbeam de o transformare, sa pornim cu o referinta:

Ca de obicei, colegele mele Iulia si Teodora au lucrat primele cu Adriana


Make up Artist: Iulia Cristina Mardare - http://iuliamardare.ro/




Sedinta foto dureaza in medie intre o ora si doua, dar in functie de dinamica sesiunii, se poate prelungi. Nu avea grija, sunt alaturi de tine si te ghidez pas cu pas. Nu trebuie sa fi fotomodel. E treaba mea sa te pun in valoare, sa-ti arat o versiune a ta, mai atragatoare si expresiva decat ai vazut-o vreodata.




Daca te gandesti sa iti oferi o astfel de experienta, mai jos pun cateva raspunsuri la intrebarile care mi se adreseaza cel mai frecvent:


Ce ar trebui sa port?

Vom discuta pe indelete vestimentatia cu ocazia intalnirii noastre preliminare (putem face un video call daca nu puteti ajunge la Cluj inainte de sedinta foto). Sau, poti programa o ora de consultanta vestimentara cu partenerul nostru, designerul vestimentar Isabela Teodor care sa va ofere indrumare profesionista in domeniu sau, de ce nu, sa creeze ceva special de purtat cu ocazia sedintei foto, si nu numai.


Pot sa aduc mai multe tinute?

Desigur. Poti aduce cât ținute doresti, dar iti recomand să te limitezi la două sau trei. Dacă nu esti sigur/a de ceea ce doresti să porti, te pot ajuta să iti restrangi alegerile.


Nu imi place sa stau la poze. Tot timpul ies rau in poze.

Nu cred ca exista oameni nefotogenici. Exista insa pozitii, unghiuri sau expresii care nu sunt flatante. E treaba mea sa te ghidez 
pas cu pas catre rezultatele pe care le doresti.

Este, de asemenea, important să te simți confortabila și relaxata. Vreau sa fi autentica in fata camerei, sa fii tu insati.


Atata timp cat comunicam bine unul cu altul, si rezultatele vor fi faine.


Putem face sedinta foto in locatie (in natura) in loc de studio?

Da. Vom discuta impreuna despre locatie, iti pot oferi chiar si sugestii, daca asta iti doresti. In cazul locatiilor outdoor este foarte importanta ora la care programam sedinta foto. Va trebui sa ne vedem in preajma apusului sau dimineata devreme, cand conditiile de lumina naturala sunt perfecte pentru portret.


In cat timp voi primi imaginile mele?

In maxim 10 zile lucratoare de la sedinta foto vei avea acces la galeria ta de imagini.


Pot primi toate fotografiile needitate? Mie imi plac si asa

Forma finala, retusata a fotografiilor reprezinta viziunea si standardul de calitate pe care clientii mei le asteapta. Imagineaza-ti ca iei masa la restaurantul tau preferat si bucatarul, in locul preparatului delicios pe care il asteptai, iti trimite la masa jumatate de punga de faina, oua, condimente si ce ingredinte mai continea respectivul fel de mancare.


Imi respect meseria si clientii si niciodata, indiferent de circumstante, nu voi livra fisierele needitate.


Unde este studioul tău?

Studioul meu se afla in Cluj-Napoca in vecinatatea Iulius Mall.

Mai exact, strada Dunarii nr 20B, corp 2 , parter. Puteti folosi atat Google maps cat si Waze pentru a va ghida, trebuie doar sa cautati Claudiu Guraliuc






Recent Posts

See All


MPA FINE ART PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2020&2021
MPA PORTRAIT PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2021

MPA INTERNATIONAL PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2021

FEP EUROPEAN BRONZE CAMERA IN FINE ART 2023

Internationally published award winning photography

bottom of page