top of page

Curs video: Retusarea portretului fine art in Lightroom si Photoshop

Updated: May 31Retușarea a devenit o parte integrantă a fotografiei moderne, jucând un rol semnificativ în îmbunătățirea rezultatului final și în obținerea unor imagini atractive din punct de vedere vizual.

Deși unii dezbat etica și autenticitatea retușării, există mai multe motive pentru care aceasta este importantă și chiar necesară în domeniul fotografiei.


În primul rând, retușarea permite fotografului să dea viață viziunii sale artistice. Prin editare și manipulare atentă, fotograful își poate rafina imaginile, asigurându-se că acestea corespund intenției lui creative originale. Retușarea oferă o gamă largă de posibilități, de la ajustarea culorilor și a tonurilor până la reglarea fină a compoziției și eliminarea distragerilor. Aceasta iti sa transformi capturile brute în opere de artă captivante din punct de vedere vizual, care exprimă cu adevărat stilul și mesajul tau artistic.


În plus, editarea imaginilor te ajuta să depășesti limitele tehnologiei și ale condițiilor de captură. În ciuda progreselor înregistrate în tehnologia aparatelor foto, fotografiile nu reușesc intotdeauna să reprezinte cu exactitate ceea ce percepe ochiul uman. Factori precum condițiile de iluminare, distorsiunile obiectivului și limitările senzorilor pot avea ca rezultat imagini care necesită ajustări pentru a le aduce mai aproape de realitate. Retușarea iti permite să corectezi aceste "imperfecțiuni" tehnice, asigurându-se că imaginile finale sunt o reprezentare mai buna a scenei sau a subiectului.


Retușarea joacă, de asemenea, un rol crucial în transmiterea emoțiilor și a poveștilor prin intermediul fotografiei. Prin manipularea atentă a diferitelor elemente dintr-o imagine, poti îmbunătăți sau diminua anumite aspecte pentru a crea o anumită stare de spirit sau atmosferă.

Iti permite permite să evidențiezi elementele importante ale unei scene, să direcționezi atenția privitorului și să subliniezi narațiunea dorită.

Mai mult, retușarea este un instrument deosebit de valoros în fotografia de portret, unde ajustările subtile ale tonurilor pielii, ale neuniformitatilor și ale trăsăturilor faciale pot face o diferență semnificativă în captarea esenței subiectului și în transmiterea mesajului dorit.


Un edit de calitate te ajuta sa raspunzi așteptărilor clienților în era digitală de astăzi. Odată cu proliferarea platformelor de socializare, a portofoliilor online și a marketingului digital, cererea de imagini spectaculoase din punct de vedere vizual a crescut exponențial. Retușarea iti permite sa oferi fotografii de înaltă calitate, de nivel profesional, care să iasă în evidență într-o lume saturată din punct de vedere vizual.

Iti permite să corectezi defecte, să îmbunătatesti calitatea generală a imaginii și să menții coerența pe o serie de fotografii.

Printr-un workflow de post-productie de calitate, te poti asigura ca munca ta îndeplinește sau depășește așteptările clienților și ale publicului.


În cele din urmă, retușarea iti permite și să explorezi posibilitățile creative fără limitări.

Iti deschide oportunități nesfârșite de exprimare artistică, permițându-ti să depășesti limitele fotografiei tradiționale și să creezi imagini unice și captivante.

Putem experimenta cu color gradingul, putem crea scene suprarealiste sau fantastice sau chiar putem, de ce nu, îmbina elemente din mai multe imagini pentru a forma compozote de efect.

Post-productia e probabil unul dintre cele mai puternice elemente de exprimare creativă, care iti permite să dai viață conceptelor tale imaginative.


Pe parcursul acestui webinar vom explora tooluri si tehnici de retusare a portretului fine art, folosind suita Adobe (Lightroom si Photoshop) si vom trece prin intregul meu workflow de editare.

Scopul este sa iti ofer un nivel cat mai bun de intelegere asupra modului meu de lucru in asa fel incat sa poti adopta si adapta cat mai multe instrumente utile in propriul tau workflow.


Structura webinarului:

 • Prezentare generală a setărilor camerei și a iluminării

 • Selectarea imaginii

 • Ajustări de bază în Lightroom

 • Considerații privind compoziția. Minimizarea distragerilor.

 • Ajustări globale și locale ale luminozității și culorii

 • Tehnici de retușare a pielii

 • Reglarea contrastului prin intermediul măștilor de luminozitate

 • Îmbunătățirea imaginii cu ajutorul texturilor și adaugarea de elemente compozite

 • Retușuri finale pentru a îmbunătăți aspectul pictural al imaginii


Poti achizitiona inregistrarea integrala a seminarului, la pretul de 249 RON, folosind butonul de mai jos.


Dupa confirmarea platii, iti voi trimite un mesaj la adresa de email indicata de tine cu linkul de download al fisierului video si resurselor.


Vei primi:

 • inregistrarea completa a webinarului

 • fisierele .psb cu layere pentru referinta si studiu individual

 • setul de brushuri pentru lightroom si actiunile photoshop folosite de mine pentru editareDaca preferi sa platesti prin virament bancar foloseste datele de mai jos:


IBAN: RO65INGB0000999910209476

Titular cont: GURALIUC CLAUDIU PFA

Banca: INGB CENTRALA

Moneda: RON

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB


Dupa efectuarea platii am rugamintea sa imi trimiti un email la info@claudiuguraliuc.com cu datele necesare emiterii facturii - nume complet si adresa de domiciliu. La aceasta adresa de email iti voi trimite atat factura cat si linkurile de download.


Mai jos, cateva exemple de rezultat final vs material brut.

954 views0 comments